Voormalig schepen Anick Berghmans uit Lommel moet samen met 4 kompanen 272.335 euro betalen na plofkraak

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft geoordeeld dat voormalig schepen Berghmans en 4 mannen een schadevergoeding aan Bpost moet betalen na een plofkraak 2 jaar geleden. Berghmans kreeg eerder al een effectieve celstraf van 6 maanden voor haar aandeel in de plofkraak.

Anick Berghmans werd opgepakt na een plofkraak op een geldautomaat van Bpost in Lommel op 21 juni 2018. In de schuur aan haar woning werd een auto teruggevonden die bij de kraak betrokken was. In de wagen lagen ook bankbiljetten die uit de kluis van de automaat afkomstig waren. De voormalige schepen werd in oktober door de rechter in Hasselt al veroordeeld tot 30 maanden celstraf, waarvan 24 met uitstel. Nu is bekend hoeveel schadevergoeding de 5 daders moeten betalen. 

Buit

Bpost krijgt een schadevergoeding van 272.335,43 euro. Daarbij moeten ook nog intresten geteld worden. Dat geld moet dienen om onder andere het gestolen geld te vergoeden. De politie heeft 17.605 euro teruggevonden, dus dat bedrag heeft de rechtbank van Hasselt afgetrokken van het totaalbedrag. De schade aan het gebouw kostte Bpost 52.199,43 euro.

Twee van de veroordeelde mannen moeten ook opdraaien voor een plofkraak in Kinrooi twee jaar geleden. Daar moet bijna 9.000 euro betaald worden, ook met extra intresten.

Meest gelezen