Waterpretpark "Plopsaqua" opent dit jaar toch de deuren in Landen

Het zwembad dat Studio 100 bouwt op de grens van Landen en de Waalse stad Hannuit opent vermoedelijk toch nog dit jaar de deuren. De bouw van het nieuwe Plopsa-waterpark liep vertraging op door de coronacrisis, maar volgens burgemeester van Landen Gino Debroux (SP.A) is de opening voor de kerstvakantie haalbaar.

De opening van "Plopsaqua Hannuit-Landen" is belangrijk voor Landen omdat het nieuwe complex het stedelijke zwembad moet vervangen. Door de lockdown liep de bouw van het nieuwe waterpark wel vertraging op. “De eerste datum voor de officiële opening was 5 december”, vertelt burgemeester Gino Debroux. “Dat is vermoedelijk niet meer haalbaar. Maar we hebben een inhaalbeweging gemaakt en het ziet er nu naar uit dat het nieuwe zwembad toch nog voor de kerstvakantie open kan gaan.”

Op schema

De bouw van het nieuwe Plopsa-waterpark zit ondertussen weer op schema. “De wildwaterbanen zijn een paar weken geleden al getest”, zegt Debroux. “Verschillende baden zoals het 25 meterbad en het instructiezwembad zijn al betegeld. Ze zijn nu volop bezig met de binnenafwerking.”

Meest gelezen