West-Vlaanderen heeft hoogste aantal coronapatiënten in het ziekenhuis

Op dit moment liggen er in België nergens meer coronapatiënten in het ziekenhuis dan in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit de cijfers van ScienSano. Het gaat om 32 ziekenhuisopnames. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal in België.

Heel wat ziekenhuizen in de provincie West-Vlaanderen zetten zich schrap voor de 2e golf van coronabesmettingen. Het aantal nieuwe besmettingen in West-Vlaanderen is de voorbije week opnieuw gestegen. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Nergens anders in België liggen er zo veel coronapatiënten in het ziekenhuis als in West-Vlaanderen. Het gaat om 32 mensen.

2e golf

AZ Delta in Roeselare houdt de cijfers nauwlettend in het oog, maar zegt dat het goed voorbereid is. "De stijging van het aantal patiënten komt er wel veel sneller dan verwacht", zegt verpleegster Evy Strumane. "Het is zwaar te weten dat dezelfde periode er weer aankomt. Gelukkig hebben we als verpleegkundigen de mentaliteit van: "Komaan, we moeten erdoor."

Meest gelezen