© Kees van de Veen

4 keer zoveel speedpedelecs op 4 jaar tijd in de Kempen: "E313 en E34 zijn verzadigd dus kiezen meer mensen voor de fiets"

In de Kempen is het aantal speedpedelecs de laatste vier jaar verviervoudigd. De afgelopen jaren werden in de Kempen meer dan 3.000 speedpedelecs ingeschreven. Geel is koploper met zo'n 300 speedpedelecs. Met de snelle elektrische fietsen kan je tot 45 kilometer per uur rijden.

Steeds meer Kempenaars verkiezen de (elektrische) fiets of speedpedelec boven de auto. De voorbije 4,5 jaar zijn er 3.042 speedpedelecs ingeschreven in de regio.  In 2016 waren het er 227, vorig jaar al 946. 

Herentals is het knooppunt aan het worden van fietsostrades in bijna alle richtingen 

 
Yoleen Van Camp

Volgens Yoleen Van Camp (N-VA), schepen van Mobiliteit in Herentals, zijn daar twee redenen voor. "We zitten hier met heel verzadigde snelwegen, de E313 en de E34", zegt ze. "Maar in de Kempen zetten we ook steeds meer in op betere fietswegen. Herentals is echt het knooppunt aan het worden van fietsostrades in bijna alle richtingen. Daarom gaan we in Herentals een gloednieuwe overdekte fietsenstalling plaatsen, waar ook een stukje beveiligd is, zodat mensen daar veilig hun dure fiets kunnen achterlaten." 

Geel is koploper, met zo'n 300 ingeschreven speedpedelecs in 4,5 jaar tijd. Mol en Herentals volgen op de tweede en de derde plaats. 

Meest gelezen