6.000 euro voor vereniging “Canal It Up” die afval uit kanaal van Brussel vist

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trekt 6.000 euro uit voor “Canal It Up” uit Brussel. Dat is een vereniging die met een kajak het kanaal van Brussel afvaart en afval opruimt. Dankzij de subsidie van de VGC kan dat vanaf nu elke dag van de zomer.

De vereniging "Canal it up" uit Brussel krijgt 6.000 euro subsidie van de VGC en daar is initiatiefnemer Alessio Porcelli zeer tevreden mee. “Dankzij de subsidie krijgen we de kans om elke dag van de zomer mensen het water op te sturen”, vertelt Porcelli. “Dat ging hiervoor niet, want het is een vrijwillig initiatief. Zelf hebben we ook nog een andere job. Het is dus vooral ’s avonds en in het weekend dat wij met de kajak op het water gaan."

Daar komt vanaf nu dus verandering in. “Een hele zomer lang kunnen we elke dag iemand op het kanaal laten varen die afval ruimt”, zegt Porcelli. “Dankzij de subsidie kunnen we mensen aan het werk zetten die door de coronacrisis even hun job niet kunnen uitoefenen, ik denk maar aan mensen uit de culturele sector. We zijn dus enorm blij met deze kans. Dat doet het project leven.”

Kajak op kanaal

“Canal It Up” gaat voor een proper, plasticvrij kanaal van Brussel, want dat is blijkbaar niet vanzelfsprekend. “Een jaar geleden hebben we beslist om iets te doen aan het feit dat het kanaal van Brussel niet zo een aangename plek is om te vertoeven. Daarom hebben we een kajak aangeschaft waarmee we het afval opruimen”, vertelt Porcelli. “De bedoeling is eigenlijk dat onze organisatie niet meer hoeft te bestaan. Maar wanneer we op het water gaan duurt het helaas maar drie kwartier vooraleer onze vuilnisbakken volledig gevuld zijn.”

Meer informatie over dit initiatief vind je op de website van “Canal It Up”.

Meest gelezen