Survivalrun Meetjesland

Belgisch Kampioenschap survivalrun in Maldegem ook afgelast: “Pas in november maar liever geen risico’s”

Het Belgisch Kampioenschap survivalrun zal dit jaar niet doorgaan. De hindernissenloop zou in november in Adegem bij Maldegem plaatsvinden maar de organisatie vindt het onmogelijk om het evenement veilig te laten verlopen. “We kunnen de hindernissen niet ontsmetten, deelnemers zitten in een risicogroep en last-minute annuleren kost te veel”, zegt organisator Carlos Bonamie.

Bij de survivalrun moeten atleten een parcours met allerlei hindernissen afleggen door velden en bossen. En het is onmogelijk om dat allemaal corona-veilig te laten verlopen. 

Te veel risico’s

De wedstrijd zou op 22 november plaatsvinden in Adegem maar de organisatie neemt liever geen risico’s. “Iedereen zit op dezelfde hindernissen, we kunnen de afstand daar niet altijd bewaren en we kunnen niet elke hindernis voldoende ontsmetten”, legt organisator Carlos Bonamie uit. Om het evenement coronaveilig te laten verlopen zou er veel werklast bijkomen. “De deelnemers zouden in kleine groepjes met afstand tussen moeten lopen. Bij elk groepje moet dan ook een steward meelopen. Maar dat is voor ons veel te veel werk.”

De organisatie zit ook in met de deelnemers. “De atleten zijn vaak 60+’ers, een risicogroep, het is beter om het dan niet te organiseren.” 

Veel opbouw

De organisatie twijfelde nog om het evenement uit te stellen maar koos uiteindelijk toch voor een afgelasting. “De opbouw van de survivalrun duurt drie maanden. Als we alles dan toch moeten annuleren, is het een onmogelijke zaak. Dat zou ons veel geld kosten en dat willen we de mensen zelf niet aandoen.”

De organisatie weet dat een evenement last-minute annuleren geen pretje is. “We hebben drie jaar geleden de wedstrijd moeten annuleren door een zware storm. Toen hebben we gezien hoeveel kosten erbij komen kijken als je het plots moet afzeggen.

Het zou het 26e jaar geweest zijn voor het Belgisch Kampioenschap in Adegem. Er waren meer dan 600 deelnemers voor ongeveer 60 hindernissen. Voor de leden voorziet de organisatie wel een kleinschalige alternatieve survivalrun. 

kasto80

Meest gelezen