Gino Van den Bleeken

Gino uit Wervik kan zijn verloofde uit Rusland al 4 maanden niet meer zien door coronavirus

Gino Van den Bleeken uit Wervik nam op 15 maart afscheid van zijn verloofde Svetlana. Hij bracht haar naar de luchthaven en zei: "Tot over 2 weken in Moskou!" Maar toen brak het coronavirus door in België. Gino en Svetlana hebben elkaar al meer dan 4 maanden niet in het echt kunnen zien. "Nu er weer meer besmettingen zijn, weten we niet hoelang het nog zal duren", zegt Gino.

Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen. Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad over extra maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het ziet er dus niet goed uit voor Gino Van den Bleeken en zijn verloofde Svetlana. Zij woont in Moskou in Rusland. "Zij werkt daar als ingenieur voor een internationaal bedrijf", zegt Gino. "Ze moest in maart even naar Moskou vliegen om daar een aantal zaken te regelen om vanuit België te kunnen werken. Ondertussen mag ze vanuit België werken, maar ze geraakt hier gewoon niet meer."

"Het is voor ons bijna ondraaglijk", zegt Gino. "We hebben geluk dat we kunnen videobellen, maar dat is niet hetzelfde natuurlijk. Svetlana heeft geprobeerd om vanuit Moskou naar Charleroi te vliegen, maar de vluchten zijn constant geannuleerd door de vluchtvaartmaatschappij. Toen ze uiteindelijk wel mocht vliegen, kreeg ik het bericht van de Belgische crisiscel dat Svetlana aan de douane in Charleroi teruggestuurd zou worden. Het ging namelijk om een niet-essentiële verplaatsing."

(Lees voort onder de foto)

Gino Van den Bleeken

#LoveIsNotTourism

Gino en Svetlana worden bijgestaan door de organisatie #LoveIsNotTourism. Die organisatie pleit ervoor om koppels de toestemming te geven om naar elkaar toe te reizen. "Wij willen elkaar gewoon eens kunnen vastnemen", zegt Gino. "Meer niet. Het is niet de bedoeling om elke dag op pad te gaan en de regels te overtreden. Daar hebben wij geen nood aan. Wij hebben gewoon nood aan elkaar."

Meest gelezen