Huisartsenpraktijken in Borgerhout openen testpost voor patiënten met coronasymptomen

In Borgerhout hebben de twee grootste huisartsenpraktijken een testpost geopend om hun patiënten bij bepaalde symptomen te kunnen testen op een mogelijke COVID-19-besmetting. Het aantal besmettingen in Borgerhout is groot en stijgt nog elke dag. Daarom heeft het district een locatie ter beschikking gesteld aan de Kattenberg. 

"De triagepost voor Borgerhout ligt in Deurne, niet in Borgerhout, net buiten de Singel", vertelt schepen Ben Van Duppen. "Dit weekend kregen we het bericht dat die zwaar overbelast was omdat er zoveel mensen een test moesten laten afnemen. Daarom heeft de huisartsenkring ons aangeraden om te proberen om zo lokaal mogelijk te testen." Blijkbaar nemen veel patiënten de tram van Borgerhout naar de testpost in Deurne, om zich te laten testen op COVID-19. "Dat is natuurlijk het laatste dat we willen", voegt Van Duppen eraan toe. 

De testpost in Borgerhout is enkel bedoeld voor de zowat 20.000 patiënten van de twee huisartsenpraktijken. Met de post willen ze mensen die mogelijk besmet zijn uit hun praktijk houden en sneller testen. Er kunnen nu tot 60 testen per dag worden afgenomen. Momenteel doen de huisartsen die zelf. Ze hopen wel op extra ondersteuning.

Meest gelezen