Getty Images

Mechelen werkt samen met huisartsen om besmettingshaarden op te sporen

De stad Mechelen blijft voorlopig redelijk gespaard van nieuwe coronabesmettingen. Toch wil het bestuur mogelijke besmettingshaarden actief opsporen en werkt daarvoor samen met huisartsen. “We willen klaarstaan en snel besmettingen detecteren om op tijd in te grijpen”, vertelt waarnemend burgemeester Greet Geypen.

Er is een team opgericht dat in overleg met de artsen nieuwe coronabesmettingen doorgeeft. Zo kan de stad gepaste maatregelen nemen, vertelt Greet Geypen. “We zien dat er vanuit de hogere overheden meer naar de lokale besturen wordt gekeken om maatregelen te nemen. Bij een nieuwe uitbraak willen we dan ook snel maatregelen nemen om het virus niet verder te laten verspreiden.”

Horecazaken krijgen affiche met maatregelen

Ook worden alle Mechelse horecazaken bezocht om ze nog eens te wijzen op de coronarichtlijnen. Alle cafés en restaurants krijgen een affiche waar de maatregelen duidelijk staan uitgelegd. Momenteel zijn er weinig problemen. "Het stadsbestuur vindt het zeer belangrijk dat de maatregelen nauwgezet worden opgevolgd", aldus Geypen.

Meest gelezen