Videospeler inladen...

Opvangcentrum in Lint in lockdown, bewoners testen positief 

In Lint is het opvangcentrum voor asielzoekers Meihof van het Rode Kruis in lockdown gegaan. Het centrum heeft de beslissing genomen samen met de gemeente, nadat enkele bewoners er positief hadden getest op COVID-19. “De lockdown van het hele centrum is preventief. De besmette bewoners zijn in afzondering geplaatst op een  isolatieafdeling”, vertelt Nena Testelmans van het Rode Kruis.

Ook bewoners met symptomen die nog niet getest zijn, verblijven op de isolatie-afdeling, vertelt Testelmans. “Het klopt dat de voorlopige lockdown ervoor zorgt dat de bewoners allemaal binnen in het centrum moeten blijven tot we een beter zicht hebben op de situatie en het aantal besmettingen.”

We willen de veiligheid van onze bewoners, medewerkers en de buurt garanderen

Lena Testelmans, Rode Kruis

Contacten onderzoeken en bewoners testen

Momenteel worden de nauwe contacten van de bewoners onderzocht en mensen met symptomen worden getest. “Op basis daarvan gaan we verdere stappen ondernemen. Zo willen we de veiligheid van de bewoners, onze medewerkers en de buurt garanderen”, aldus Testelmans. Er verblijven ongeveer 130 personen in het opvangcentrum, onder hen ook kinderen. 

Meest gelezen