Radio 2

Politie pakt 2 vandalen uit Sint-Jans-Molenbeek op aan station Liedekerke

Twee minderjarige jongeren zijn opgepakt nadat ze diefstallen pleegden en vernielingen aanbrachten in het station van Liedekerke. De politie kon hen op heterdaad betrappen.

Interventieploegen van de politiezone TARL waren sinds 9 juli op zoek naar twee verdachten die stenen hadden gegooid naar treinen en geparkeerde auto's.  Ze hadden ook de liftdeuren van het station beschadigd voor tienduizenden euro’s. De daders stonden op camerabeelden van de bewakingscamera’s aan het station.

De politie herkende de twee daders op 20 juli om tien uur 's avonds aan het station van Liedekerke.  De twee waren op dat moment de snoepautomaat aan het openbreken. "We hebben hen op camerabeeld als ze stenen naar de camera gooiden", zegt woordvoerder van de politiezone TARL Steven De Ridder. "Op basis van die beelden zijn ze later herkend toen op 20 juli een politiepatrouille voorbij het station reed en ze opnieuw vernielingen aan het aanbrengen waren." De politie kon hen op heterdaad betrappen.  

Jeugdinstelling

Tijdens een eerste verhoor bekende het duo uit Sint-Jans-Molenbeek ook dat ze een iPhone hadden gestolen. Die hadden ze weggegooid in een vuilnisbak. Ze worden ook verdacht van diefstal van twee fietsen. De twee minderjarigen zijn al voor de jeugdrechter verschenen. Ze zijn intussen in een jeugdinstelling geplaatst.

 

Meest gelezen