Extra veiligheidsmaatregelen Umicore na overleg met Antwerps gouverneur: "Krediet is opgebruikt, te veel incidenten"

Het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken gaat bijkomende veiligheidsmaatregelen nemen. Zo worden er slimme sirenes geplaatst om buurtbewoners te verwittigen wanneer bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten moeten worden. Dat is afgesproken met de provinciegouverneur Cathy Berx. "Het krediet van Umicore is opgebruikt, er zijn in het verleden al te veel incidenten gebeurd.”

Umicore ligt midden in een woonwijk waar op korte tijd al zes branden zijn geweest. Het bedrijf zegt dat het fors gaat investeren op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. De slimme sirenes komen er om buurtbewoners sneller te verwittigen bij een incident, vertelt gouverneur Berx. “Het is niet louter een geluid, maar een oproep met informatie wat u als buurtbewoner kan doen om de impact te beperken. De slimme sirene is zo geprogrammeerd dat het zegt wanneer ramen en deuren meteen gesloten moeten worden.”

Het bedrijf belooft ook om meteen de hulpdiensten te verwittigen bij elk incident. Er komen ook bijkomende veiligheidsoefeningen.

Meest gelezen