2020 Stefano Guidi

Triagepost Roeselare krijgt weer meer ongeruste mensen binnen

In het triagecentrum (waar mogelijke coronapatiënten zich kunnen melden) in Roeselare wordt het opnieuw drukker. Gisteren hebben zich 33 mensen aangeboden, dat is een derde tot de helft meer dan vorige week.

Het gaat niet enkel om mensen die zich ziek voelen, maar ook om mensen die in nauw contact kwamen met iemand die nadien positief testte op COVID-19. "Stapsgewijs is het aantal aanmeldingen aan het toenemen", zegt dokter Tine Vanduynslager. "We hebben het aantal  beschikbare testsets al opgevoerd. Vaak gaat het om mensen tussen 20 en 59 jaar."  

Een ultieme oproep van AZ Delta

Dat de tweede golf van de epidemie is ingezet, leidt er ook toe dat de ziekenhuizen zich opnieuw schrap moeten zetten voor meer patiënten. Zo is er gisteren in het AZ Delta in Roeselare opnieuw een extra COVID-afdeling geopend. Dat heeft een zware impact op het personeel dat nog steeds aan het bekomen is van de inspanningen van de eerste golf.

Tegelijk beseft men daar hoe zwaar corona is voor de patiënten en hun familie. Het personeel roept daarom nog maar eens op om de maatregelen te respecteren. "Wij doen onze job en we gaan dat proberen zo goed mogelijk te doen. Maar het is het zwaarste voor de mensen die hier terechtkomen. En ook voor hun familie. Het valt niet te onderschatten hoe zwaar het is dat ze elkaar niet mogen zien. Respecteer de voorzorgsmaatregelen in de eerste plaats voor de patiënten en hun familie."

Meest gelezen