Verplichte coronatest voor alle deelnemers van Heistse Pijl

Alle deelnemers van de Heistse Pijl, een eendaagse wielerwedstrijd in Heist-op-den-Berg, zullen verplicht een coronatest moeten afleggen. Anders mogen ze op zaterdag 1 augustus niet starten. Ook het parcours is aangepast en publiek is er niet toegelaten.

De mannen die bij een profploeg zitten, worden sowieso regelmatig getest, maar de niet-profs normaal gezien niet. Om zeker te zijn, zal iedereen een negatieve test moeten voorleggen. "We zitten met een peloton waarvan 50 procent weet dat het oké is en 50 procent niet", zegt organisator Jef Van den Bosch. "Nu worden die twee pelotons bij elkaar gezet. Het zou niet logisch zijn dat de ene helft wel getest is en de andere niet. We hebben net ook gezien dat er in een vrouwenwedstrijd heel wat ophef is omdat niet iedereen getest is. Zo'n situatie willen we vermijden."

Er wordt geen publiek toegelaten bij de Heistse Pijl, en ook het parcours is flink aangepast. Om een volkstoeloop te vermijden, rijden de renners bijvoorbeeld niet meer langs een zone met enkele cafés. De wedstrijd van zaterdag 1 augustus wordt wel uitgezonden op Sporza.

Meest gelezen