Foto: Danone

Zuivelbedrijf uit Rotselaar gaat 500 miljoen liter water besparen

De zuivelfabriek Danone uit Rotselaar gaat jaarlijks 500 miljoen liter water besparen. Dat komt overeen met het jaarlijks waterverbruik van alle inwoners uit het centrum van Rotselaar. Het bedrijf wil daarmee de waterschaarste tegengaan.

Het zuivelbedrijf Danone uit Rotselaar wil een bijdrage leveren om de waterschaarste te beperken.  De zuivelfirma heeft een nieuwe technologie in de fabriek geïnstalleerd waardoor afvalwater kan gerecycleerd worden en er dus minder water opgepompt moet worden.  

4000 gezinnen

"Via de nieuwe membraantechnologie zijn we in staat  tot 75 procent van het water te recycleren", zegt Stijn Van Cuyck van Danone.  "Het water dat uit de fabriek komt wordt door afvalwaterzuiveringsinstallatie opnieuw drinkbaar gemaakt.  En dat water wordt dan gebruikt voor de reinigingsprocessen in de fabriek", besluit Stijn Van Cuyck.  Het bedrijf kan jaarlijks zo 500 miljoen liter water besparen. Dat komt overeen met het waterverbruik van 4.000 gezinnen uit het centrum van Rotselaar.

Landbouwers

In tijden van waterschaarste is een dergelijke besparing een belangrijke innovatie. Zo zullen landbouwers uit de regio ook water mogen gaan halen bij Danone om hen te helpen bij de irrigatie van hun gewassen tijdens de droogte.  

Meest gelezen