Radio 2

Kortrijkse animatoren in de bloemetjes gezet voor perfect bubbelsysteem: "We hebben nog geen coronabesmettingen"

In Kortrijk zijn 40 animatoren van het openbaar speelplein de Warande door de stad in de bloemetjes gezet, omdat er tijdens de kampen en dagopvang nog geen besmettingen zijn geweest met het coronavirus. In de Warande komen gemiddeld 260 kinderen per dag langs, met en zonder beperking. Die zitten in bubbels met verschillende kleuren. Dat verklaart mogelijk waarom er nog geen besmettingen plaatsvonden. 

In elke bubbel mogen tot 50 kinderen en begeleiders. Ouders en grootouders moeten een mondmasker aan hebben als ze de kinderen brengen of halen. "Maar we zorgen ook voor extra buitenspeelruimtes", zegt Warande-coördinator Henk Vandeginste. "We hebben ook extra picknicktafels, zodat we nog meer apart kunnen zitten tijdens het eten. Er is ook extra materiaal voorzien om te onstmetten."

"Daarnaast schakelen we heel veel personeel in. Al onze medewerkers werken ook meer uren om alles gedaan te krijgen. Dat maakt dat we tot op vandaag geen besmetting hebben. Er is ook niemand die de symptomen van het coronavirus vertoont. We gaan hout vasthouden dat we dit de hele zomer lang kunnen garanderen."

Meest gelezen