Akkoord over ecoduct op brug E19: dieren kunnen veilig oversteken

Er is een akkoord gesloten over de aanleg van een ecoduct op de brug van de Ravaartstraat die over de E19 loopt. De brug moet een veilige oversteek verzekeren voor de dieren tussen het Floordambos en het Peutiebos. Voetgangers en fietsers kunnen het ecoduct ook gebruiken.

Er is een akkoord over de aanleg van een ecoduct op de brug tussen het Floordambos en het Peutiebos. Vroeger waren deze bossen één geheel, maar sinds de bouw van de E10 en later de E19 in de jaren '70, zijn ze van elkaar gescheiden. Nu komt er eindelijk weer een groene verbinding waar dieren, voetgangers en fietsers gebruik van kunnen maken. 

Ecoduct en ecotunnel

De brug van de Ravaartstraat wordt volledig omgebouwd tot ecoduct. Auto's zullen niet meer over de brug kunnen rijden. Reeën, vossen en andere dieren worden nog vaak doodgereden tijdens de oversteek van het ene bos naar het andere. Dankzij het ecoduct kunnen ze veilig aan de andere kant geraken. Er wordt ook nog een ecotunnel gebouwd om de oversteek voor kleinere dieren makkelijker te maken. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de aanleg van het ecoduct en de ecotunnel zal beginnen, maar Natuurpunt hoopt om volgend jaar van start te kunnen gaan.

Meest gelezen