Chiro Steenokkerzeel

Burgemeester van Steenokkerzeel roert in de kookpotten op chirokamp: "Chiro blijft deel van mijn leven"

De burgemeester van Steenokkerzeel, Kurt Ryon (Klaver-N-VA), kookt deze week op kamp in Poperinge voor de kinderen van Chiro Hamburgers Steenokkerzeel. Dat doet hij al jaren en ondanks zijn drukke job - zeker in coronatijden - blijft hij die traditie in ere houden.

"Ik zit al bij de Chiro van toen ik zes jaar oud was. Het jeugdbewegingsleven is dus een deel van mijn leven en ik blijf graag in de potten roeren", vertelt Ryon in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. Dat doet hij intussen al meer dan 10 jaar, dus het is een echte traditie geworden. "Hier op kamp ben ik geen burgemeester, maar gewoon kookvake. En ik draag geen sjerp dus die kan ook niet in de potten bengelen." (lacht)

Op kamp met corona

Op kamp gaan in coronatijden is niet evident voor de jeugdbewegingen. Als één persoon uit de verschillende bubbels besmet zou raken met het virus, dan moet meteen de volledige bubbel naar huis. Ook de Chiro van Steenokkerzeel neemt daarom de nodige voorzorgsmaatregelen. "Het eten wordt op verschillende tijdstippen opgediend en de kookouders dragen ook de hele tijd mondmaskers. De kinderen zitten in verschillende bubbels, waardoor ze elkaar niet vaak tegenkomen. Maar ook de leiding en de kookploeg hebben een aparte bubbel. Gezellig samen in groep aan het kampvuur zitten, is er dit jaar niet bij. We zijn dat niet gewoon dus dat maakt het kampleven wel anders", geeft de burgemeester toe.

Meest gelezen