Extra veiligheidsmaatregelen in 20 Antwerpse woonzorgcentra

Zorgbedrijf Antwerpen neemt extra veiligheidsmaatregelen in haar woonzorgcentra. Dat zijn er een 20-tal. De woonzorgcentra in Vlaanderen zijn bij de vorige coronagolf erg getroffen en Antwerpen wil er nu alles aan doen om het virus buiten te houden. "Bewoners die buiten geweest zijn, moeten nadien in kamerisolatie", zegt Fons Duchateau, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen.

Eén op de drie coronabesmettingen in ons land zijn momenteel in Antwerpen. Daarom neemt Zorgbedrijf Antwerpen nu extra veiligheidsmaaregelen in haar woonzorgcentra. Gisteren is beslist dat bezoek in woonzorgcentra nog enkel kan buiten of in een beschermde ruimte. Maar Zorgbedrijf Antwerpen gaat nog een stap verder. 

"Bewoners mogen de bubbel van het woonzorgcentrum nog altijd verlaten, om bijvoorbeeld iets te gaan drinken met hun familie", zegt Fons Duchateau, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen. "Maar nadien moeten ze dan wel in quarantaine blijven op hun kamer, tot ze een veilige test hebben. We schatten dat dat een kleine week zal duren."

Voor de serviceflats van Zorgbedrijf komen er voorlopig geen extra maatregelen, maar de situatie wordt daar nauw opgevolgd. 

Meest gelezen