Pixabay

Politie Asse gaat waterpijpbars controleren

In heel België geldt een verbod op het gebruik van waterpijpen. Het verbod gaat in vanaf morgen en komt er omdat het gebruik ervan een groot risico op verspreiding van het coronavirus inhoudt.

Waterpijpen worden gebruikt in zogenoemde shishabars. “Alle publiek toegankelijke plaatsen die bedoeld zijn om een waterpijp te roken worden beschouwd als een shishabar”, vertelt waarnemend burgemeester Rik De Baerdemaeker (CD&V). “Zolang de overheid het afkeurt, zal het gebruik ervan verboden zijn.”

Politiecontrole

De gemeente Asse schakelt de politie in om te controleren of de shishabars het verbod naleven. Wie betrapt wordt op het gebruik van een waterpijp kan bestraft worden met een GAS-boete en de politie kan de bar eventueel ook sluiten. “We kunnen zo niet verder gaan”, zegt De Baerdemaeker. “We doen enorm veel inspanningen om het coronavirus tegen te gaan. Dus ook de uitbaters van een shishabar moeten de nodige inspanningen leveren en de wet naleven.”

Deuren sluiten

Door dit verbod zullen de bars vermoedelijk hun deuren moeten sluiten. “De mensen zouden op de terrassen wel nog iets kunnen nuttigen, maar dat is dan ook het enige dat nog mogelijk zou zijn”, aldus burgemeester De Baerdemaeker. “De shishabars zullen daardoor dus grotendeels moeten sluiten. Maar er is helaas niets aan te doen.”

Meest gelezen