Gent verplicht mondmaskers ook voor joggers en fietsers in binnenstad: "Regels moeten helder zijn"

De nieuwe verplichting om een mondmasker te dragen in de Gentse binnenstad geldt niet enkel voor voetgangers maar ook voor fietsers en joggers. Ook mensen die met een step het gebied inrijden, moeten een mondmasker aan. "De regel geldt in het hele winkelwandelgebied en in enkele andere drukke straten", verduidelijkt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). 

Stad Gent neemt, zoals vele andere steden en gemeenten, bijkomende maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. Langs de ene kant verscherpt de stad de mondmaskerverplichting en zal die er vanaf zaterdag zijn op alle binnen- en buitenactiviteiten, los van het aantal deelnemers. Enkel op evenementen waar ook eten en drinken geserveerd wordt, mogen de mondmaskers even uit aan de tafel. "Bij zittende bezoekers die in hun eigen bubbel blijven, hoeven mondmaskers dan even niet. Op alle andere momenten wel", benadrukt burgemeester De Clercq. 

Mondmaskerplicht ook voor joggers, fietsers en steppers

Gent kondigde eerder al aan dat er in het winkelwandelgebied, zo goed als de volledige binnenstad, een verplichting geldt om een mondmasker te dragen vanaf zaterdag. De stad verduidelijkt de maatregel nu. "We willen helder zijn. De verplichting om een mondmasker te dragen is er niet alleen voor voetgangers. Ook mensen die met de fiets of de step door de zone gaan, of die er joggen, moeten een mondmasker dragen", zegt De Clercq nog. Niet enkel in de binnenstad is de verplichting er. Ook op enkele andere drukke assen (Wondelgemstraat, Dendermondse Steenweg, Bevrijdingslaan) gelden de nieuwe regels. Stadspersoneel zal erop toezien dat iedereen ze  goed opvolgt. 

kasto80

Meest gelezen