Halle verplicht mondmaskers in winkelstraat, parken en speeltuinen

De stad Halle volgt het advies van de veiligheidsraad goed op en verplicht het dragen van een mondmasker in het centrum. Maar daar gaan ze iets verder in dan de meeste steden. Ook in parken, speeltuinen en zelfs hondenlosloopweides zijn mondmaskers verplicht.

Overal binnen het historisch en commercieel centrum van Halle moet je vanaf morgen een mondmasker dragen. Ook de stationsbuurt en de omgeving van het zewembad horen bij de 'mondmaskerzone'. Je komt ook geen enkel openbaar gebouw meer in zonder masker. Maar in tegenstelling tot andere steden moet je er ook een dragen in parken, speeltuinen en hondenlosloopweides.

Moeilijke controle op social distancing

"Dit zijn allemaal plekken waar mensen bij elkaar komen en de controle op social distancing voor ons erg moeilijk is," zegt waarnemend burgemeester Dieuwertje Poté. "Van zodra de afstand tussen verschillende mensen niet gewaarborgd kan worden, is het volgens ons echt nodig om een masker te dragen."

Mondmaskerborden

Ook de natuurreservaten, sport- en skateparken moeten eraan geloven. Sporters en skaters moeten geen masker dragen maar alle toeschouwers en voorbijgangers wel. Om verwarring te voorkomen worden er overal binnen de 'mondmaskerzone' borden geplaatst die de bewoners en bezoekers op de verplichting moeten wijzen.

Meest gelezen