Reporters / Food & Drink Photos

Herentals burgemeester sluit megazomerbar: "nonchalance kunnen we ons niet permitteren"

De zomerbar Baobab Beach Club in Herentals is tijdelijk gesloten door de burgemeester omdat de coronamaatregelen er niet worden nageleefd. Vorig weekend werden er verschillende overtredingen vastgesteld, vertelt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). “We kunnen ons op dit moment echt geen nonchalance permitteren.”

De zomerbar ligt op een groot terrein langs de E313 en heeft een horecavergunning. Aanvankelijk was er plaats voorzien voor 800 mensen, maar de stad verkleinde dat aantal al tot 540. Er was voldoende plaats voorzien om alle bubbels uit elkaar te houden, maar toch liep het fout. ”Zo kwamen er mensen met veel te veel tegelijkertijd toe waardoor social distancing niet meer mogelijk was”, zegt burgemeester Mien Van Olmen.

Veiligheidspersoneel inzetten

Door verschillende overtredingen moeten er bijkomende aanpassingen gebeuren om een veilige heropening te kunnen garanderen, vertelt Van Olmen. “Soms werd er gezwommen en gedanst, wat verboden is. En de wachtrijen aan de toiletten waren te lang waardoor er opnieuw te veel mensen dicht bij elkaar stonden.” De stad raadt aan om onder meer veiligheidspersoneel in te zetten om alles in goede banen te leiden.

Meest gelezen