Radio 2

Jeroen en Dorien uit Oudsbergen werken én wonen in een schoolbus: "We doen het omgekeerde dan thuiswerken"

Creative geesten bind je niet vast. Dat geldt ook voor Jeroen Aendekerk en Dorien Smeets, de jonge ontwerpers van studioFluxi in Oudsbergen. In oktober kochten ze een bus die ze ombouwden tot woon en werkplek. Vandaag is de bus af en kunnen ze reizen, wonen en werken combineren.

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. Hun reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig?

Studio Fluxi maakt animatie en promotiefilmpjes. Maar inspiratie haal je niet uit het niets. Creativiteit moet je voeden en dat is precies van Jeroen en Dorien doen met hun Fluxibus. Door niet langer op één plek te werken, kunnen ze overal indrukken en nieuwe ideeën opdoen.

We doen het omgekeerde van thuiswerken
Jeroen Aendekerk

Maar ze koppelen ook het nuttige aan het aangename. “Zolang we een computer en internet hebben, kunnen we van overal werken”, zegt Jeroen. “Dus kunnen we ook op reis gaan en toch nog onze boterham verdienen. We doen het omgekeerde van thuiswerken.” 

Zo’n werk-woonbus kan je niet kopen. Dus schaften Dorien en Jeroen zich een oude schoolbus aan en gingen ze zelf aan de slag. “We probeerden het sober maar wel heel huiselijk te maken”, zegt Dorien. Met een stukje woonkamer, en een gezellige slaapkamer met een plantje. De werkplaats kunnen we helemaal opklappen en wegstoppen in de kast, zodat we op het einde van de werkdag weer echt naar huis kunnen.”

Thuis

De bus wordt echt hun nieuwe thuis. Ze hebben hun meubels, teveel aan kleren en andere spullen verkocht. “En dat voelt heel goed”, zegt Dorien. “Het maakt ook je hoofd leeg, en dan is er weer veel plaats voor creativiteit.”

Radio 2

Meest gelezen