Katia uit Lubbeek op zoek naar foto's van paard: "Was het lievelingspaard van mijn dementerende opa"

Katia Jacobs (35) uit Lubbeek is op zoek naar foto's van Mina, een grijs boerenpaard. Het paard was in de jaren '60 en '70 van haar grootvader Jozef Jacobs (79). Jozef lijdt aan dementie en spreekt dagelijks over het paard. Om hem wat houvast te bieden, is zijn kleindochter op zoek naar een foto.

Jozef Jacobs groeide op een boerderij op in Kerkom, een deelgemeente van Boutersem. Tijdens zijn jeugd had hij een grijs boerenpaard, Mina. Maar zijn vader verkocht de merrie tegen Jozef's wil in aan een groentenboer in de buurt. Hij zag het beest nooit meer terug, maar nu hij dement is, spreekt hij elke dag over haar.

In zijn eigen wereld

"Mijn grootvader vertelt vaak hoe graag hij een foto van Mina zou willen hebben. Op de boerderij hadden ze vroeger geen fototoestel, dus van haar tijd bij onze familie bestaat er zeker geen foto," zegt Katia. "We hopen nu dat degene die Mina heeft gekocht wel foto's van haar zou hebben. Door zijn dementie zit mijn grootvader vooral in zijn eigen wereld dus het hebben van die foto zou hem volgens mij echt dolgelukkig maken."

Heb jij een foto van Mina of kan je Katia verder helpen met haar zoektocht? Dan kan je mailen naar katia.jacobs@hotmail.com.

Meest gelezen