Mondmasker ook verplicht bij het bezoek aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge

In Tielt-Winge moet je vanaf morgen ook een mondmasker dragen als je een bezoek brengt aan de Vlooybergtoren.  De trap is niet erg breed en dan is het moeilijk om de afstand te bewaren, aldus burgemeester Rudi Beeken.

Vanaf morgen is een mondmasker verplicht als je de Vlooybergtoren van Tielt-Winge wil bezoeken. Dat is de toren die bekend werd dankzij de tv-reeks de Callboys. "De trap is niet geweldig breed", zegt burgemeester Rudi Beeken (Open VLD), "en hierdoor is het bij het beklimmen of afdalen van de trap niet mogelijk om de anderhalve meter afstand te garanderen. Daarom hebben we beslist om een mondmasker te verplichten", zegt de burgemeester nog.

"Tielt-Winge kan op dit ogenblik nog goeie cijfers voorleggen qua coronabesmettingen en we willen dat graag zo houden", voegt de burgemeester er nog aan toe. "Daarom hebben we beslist om te kiezen voor het mondmasker."  

Ook mondmasker op het Gouden Kruispunt

Naast de Vlooybergtoren wordt het mondmasker ook verplicht aan het winkelcentrum het Gouden Kruispunt. "Vanaf het moment dat je toekomt aan het Gouden Kruispunt en je wagen verlaat, moet je vanaf morgen een mondmasker opzetten", zegt burgemeester Beeken nog. In de winkels was het mondmasker eerder al verplicht en nu dus ook in open lucht. 

Meest gelezen