Mondmaskers nu overal verplicht in Bobbejaanland, behalve op wandelpaden

Mondmaskers zijn vanaf zaterdag verplicht op drukke publieke plaatsen. Zo ook in Bobbejaanland in Lichtaart, ook daar moet je vanaf morgen overal een mondmasker dragen. “Behalve op brede wandelpaden, daar mag je zonder mondmasker wandelen omdat er een circulatieplan is voorzien", vertelt Peggy Verelst van Bobbejaanland.

Voordien waren mondmaskers al verplicht op een tiental snelle attracties, vanaf morgen dus bijna overal. “Onze wandelpaden zijn breed. Je mag daar gerust zonder mondmasker rondlopen. Voor de smallere wandelpaden hebben we éénrichtingsverkeer ingevoerd, zodat we de veiligheid kunnen blijven garanderen”, vertelt Verelst. 

Mondmasker verplicht in wachtrijen

Ook ben je verplicht om in alle wachtrijen een mondmasker te dragen, vertelt Verelst. “We laten ongeveer 60% van onze normale capaciteit toe in het park. Dat zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is, daarom mag je op de wandelpaden wel even je masker afzetten.”

Meest gelezen