Nachtwinkel in Gentbrugge over vroege sluiting: “Kunnen zo niet rondkomen, klanten komen pas na 22 uur”

Een nachtwinkel in Gentbrugge is niet opgezet met de nieuwe veiligheidsmaatregel die stelt dat nachtwinkels om 22 uur de deuren moeten sluiten. De uitbaters vrezen heel wat inkomsten te mislopen. “De meeste klanten komen niet voor 22 uur maar pas later langs”, zegt Laura Gurpreet.

Gisteren besliste de Veiligheidsraad dat nachtwinkels de deuren vroeger moeten sluiten. Zo willen ze vermijden dat mensen na het sluitingsuur van de horecazaken, het feest op straat verderzetten met drank en eten uit nachtwinkels.

Minder inkomsten

Voor uitbaters van nachtwinkels is de nieuwe regel aan kaakslag. “We zullen veel minder verdienen”, zegt Laura Gurpreet die een nachtwinkel heeft in Gentbrugge. “Wij starten pas om 20 uur, want voordien zijn andere winkels nog open. Als we maar tot 22 uur mogen openen, zullen we niet veel verkopen.”

Gurpreet stelt dat de meeste klanten pas na het nieuwe sluitingsuur komen. “De meesten komen na 22 uur, dan kopen ze  iets voor de volgende dag omdat ze dan bijvoorbeeld geen tijd hebben om te winkelen. Ook mensen die ’s nachts werken komen hier om eten of drinken, zij kunnen nu nergens terecht. Het is dan misschien beter om volledig te sluiten.”

kasto80

Meest gelezen