Nieuw dakterras op hoogste punt van Oost-Vlaanderen: “Bij mooi weer kan je zelfs Gent zien liggen”

Het hoogste punt van Oost-Vlaanderen is sinds kort nog net iets hoger geworden, 10 meter om precies te zijn. Op de Hotondberg in Kluisbergen is de oude molen volledig opgeknapt en is er een nieuw dakterras waar toeristen kunnen genieten van een uitzicht over de Vlaamse Ardennen.

De Hotond in Kluisbergen heeft er met de restauratie van de oude molen een nieuwe attractie bij: een dakterras 155 meter boven de zeespiegel, 10 meter hoger dan voordien. “Mensen kunnen nu nog meer genieten van het uitzicht”, zegt Pieter Loose van sporthotel Hotond. “We hebben ervoor gezorgd dat het dak toegankelijker is geworden. Vroeger moest je een steile ladder beklimmen en door een luik kruipen, nu is er een trap en een deur naar het dak van de molen. Ook boven hebben we alles veiliger gemaakt.”

Oriëntatietafel

Eenmaal boven staat er een oriëntatietafel, een tafel met een kaart die aanduidt welke steden en andere herkenningspunten je vanaf het uitkijkpunt kunt zien. “De tafel werd gemaakt in 2007 en hebben we volledig afgeschuurd en hersteld”, legt Pieter Loose uit. “Zo kun je zien waar de steden liggen en op hoeveel kilometer afstand. Zo word je een beetje gegidst doorheen het landschap. Je kan Oudenaarde zien liggen en bij mooi weer kan je zelfs tot Gent kijken.”

kasto80

Meest gelezen