Ook de jaarmarktkermissen in Merchtem en Wemmel zijn nu geschrapt: "Gezondheid primeert"

De “light-versie” van de jaarmarktkermis in Wemmel en Merchtem gaat niet door. De oorzaak van de annulering is de opflakkering van het coronavirus. De jaarmarkten waren al geschrapt, maar nu hebben beide gemeenten dus beslist om ook de kermis te schrappen. 

De jaarmarkten en de kermissen in Wemmel en Merchtem vinden normaal gezien half augustus plaats, in het kader van “halfoogst”. Maar dit jaar zullen beide gemeenten het zonder hun traditionele feesten moeten doen. “De jaarmarkten in Wemmel en Merchtem waren al geschrapt, maar in juni beslisten we om wel een kermis te organiseren”, vertelt burgemeester Walter Vansteenkiste (Lijst van de Burgemeester Wemmel). “Maar met pijn in het hart zijn we nu tot de conclusie gekomen om ook de kermissen en de andere randinitiatieven rond de jaarmarkten te schrappen.”

Gezondheid primeert

Door het stijgend aantal coronabesmettingen, zat er voor beide gemeenten niets anders op. “De gezondheid van de mensen is uiteindelijk belangrijker dan het feest zelf”, vertelt burgemeester Vansteenkiste. “Bovendien zou er altijd de onzekerheid zijn dat de festiviteiten toch afgelast zouden moeten worden als het coronavirus blijft toeslaan. Daarom hebben we beslist dat het beter is om de jaarmarkten en de kermissen dit jaar over te slaan. En dan kunnen we hopelijk volgend jaar extra goed feesten.”

Meest gelezen