Op welke zeedijk moet je nu een mondmasker dragen?

Vanaf morgen moet je verplicht een mondmasker dragen op drukke plaatsen. Ook als je je verplaatst in een café of restaurant. Op de verschillende zeedijken aan de kust kan het soms ook erg druk zijn. Al zijn de regels daar nog niet helemaal duidelijk: in de ene kustgemeente moet je wel een mondmasker dragen, in de andere dan weer niet.

Verplicht

In Nieuwpoort en Blankenberge is het verplicht om een mondmasker te dragen op de zeedijk. Ook in Zeebrugge en De Haan moeten inwoners en toeristen er één dragen. De gemeente Bredene heeft niet echt een zeedijk, maar toch is het verplicht om een mondmasker te dragen aan de strandingangen. Dat zijn de plaatsen waar je het strand kan betreden. In Knokke-Heist is het ook verplicht om een mondmasker te dragen op de zeedijk.

Aangeraden

De gemeente De Panne raadt inwoners en bezoekers aan om een mondmasker te dragen op de zeedijk. Ook in Oostende wordt het dragen van een mondmasker aangeraden.

Niet verplicht

In Middelkerke en Koksijde zijn inwoners en toeristen vrij om te kiezen of ze al dan niet een mondmasker dragen op de zeedijk. 

Meest gelezen