Met zoontje Archie tijdens hun laatste officiële reis in Afrika.
2019 Pool/Samir Hussein

Drones, helikopters en gaten in hekken: prins Harry en Meghan naar rechter over foto's van zoontje Archie in tuin

De hertog en hertogin van Sussex, de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, trekken - opnieuw - naar de rechtbank. Deze keer slepen ze paparazzi voor de rechter omdat hun zoontje Archie in de tuin van hun residentie in Los Angeles gefotografeerd is. Het jonge gezin verhuisde naar de VS om een rustiger leven te leiden, maar kampt daar blijkbaar met een heuse "invasie" van drones. 

Harry en Meghan willen volgens hun advocaat de privacy van hun 14 maanden oude zoon beschermen, omdat van hem mogelijks (financieel) geprofiteerd wordt. Met de rechtszaak hopen ze de verkoop van de bewuste foto's te voorkomen.

Harry en Meghan stellen dat bepaalde pers voor "exclusieve" foto's te werk gaat met helikopters en drones boven hun huurhuis. Ook worden gaten gemaakt in de veiligheidshekken rondom hun huis om telelenzen te positioneren.

Onder de wet in de Amerikaanse staat Californië mag er echter geen inbreuk zijn op privé-eigendom.  Eerder verschenen al dronefoto's van Harry die aan een zwembad met een van zijn honden speelt.

Harry en Meghan trokken zich terug als voltijds werkende royals om een leven op te bouwen buiten de constante schijnwerpers en om financieel onafhankelijk te zijn. Ze verhuisden oorspronkelijk naar Canada en wonen nu in Los Angeles, in een afgeschermde residentiële wijk.    

"Niet beschermd door Instituut"

Meghan is ook verwikkeld in een rechtszaak met Associated Newspapers over artikelen die The Mail on Sunday in 2018 had gepubliceerd. Daarin stonden delen van een handgeschreven brief die de hertogin had gestuurd naar haar vader Thomas, met wie ze een erg gecompliceerde relatie heeft.

Eerder deze maand liet Meghan via de rechtbank weten dat ze zich tijdens haar zwangerschap van Archie "niet beschermd voelde door het "Instituut" (het Britse koningshuis, red.)" en dat ze zich "niet mocht verdedigen" tegen de roddelpers die een negatief beeld van haar zou schetsen. 

Meest gelezen