Samenscholingsverbod in drie Limburgse mijngemeenten

Beringen, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder gaan een samenscholingsverbod invoeren. Ze doen dat omdat het aantal besmettingen sterk gestegen is. Heusden-Zolder blijft het hoogste aantal nieuwe besmettingen noteren in Limburg.

Gemeentes mogen zelf maatregelen nemen om een stijging van het aantal besmettingen in te dammen. Beringen, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder maken meteen gebruik van die nieuwe mogelijkheid. Ze hebben gezamenlijk beslist om een samenscholingsverbod in te stellen na tien uur ’s avonds. Dat betekent concreet dat je er niet met meer dan tien mensen samen mag zijn op straat.

Het samenscholingsverbod zal ook gecontroleerd worden zegt burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans (SP.A): “De politie gaat optreden tegen samenscholingen. We willen een sterk signaal geven dat we er echt alles aan moeten doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”

Offerfeest

In de mijngemeenten wordt het offerfeest ook gevierd eind deze maand. Samen met de vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschappen wordt er gesensibiliseerd om zich goed aan de maatregelen te houden en om thuis niet met meer dan 15 personen te vieren.

Meest gelezen