Yorick Jansens

STVV speelt thuiswedstrijden in augustus zonder publiek: “Gezondheid primeert en 400 supporters uitkiezen is onmogelijk”

Voetbalclub STVV heeft beslist om de thuiswedstrijden in augustus zonder publiek te spelen. In principe zijn er vanaf augustus maximaal 400 supporters toegelaten in de Belgische stadions, maar de Truiense club wil het zekere voor het onzekere nemen.

STVV-supporters zullen de twee thuiswedstrijden in augustus vanuit de zetel moeten volgen. Zowel de thuiswedstrijd tegen Anderlecht op 9 augustus als die tegen Cercle Brugge op 24 augustus vinden plaats achter gesloten deuren. Alleen de spelers en staf van beide teams, de delegaties van beide clubs, de medewerkers van de tv productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers zullen worden toegelaten.

De Nationale Veiligheidsraad kondigde gisteren geen verdere versoepelingen aan, wat betekent dat er in principe maximaal 400 toeschouwers worden toegelaten in de Belgische stadions. Maar STVV heeft besloten om de deuren volledig te sluiten voor toeschouwers. “Aangezien de cijfers blijven stijgen, moeten we nu als club niet zeggen: kom maar allemaal gezellig naar het stadion”, vertelt voorzitter David Meekers. “Dat is een fout signaal. Daarnaast zou je met de huidige maatregelen 400 supporters moeten kiezen. Maar wie dat dan wordt? We hebben heel veel trouwe supporters, die we allemaal zouden willen verwelkomen. Dus we willen geen selectie maken.”

We hopen dat we jullie allemaal zo snel mogelijk kunnen terugzien op Stayen

David Meekers heeft nog een boodschap voor alle STVV-supporters. "We hopen dat we jullie allemaal zo snel mogelijk kunnen terugzien op Stayen. Maar we doen dat liever op een manier die toelaat om fijn en gezellig naar voetbal te kunnen kijken. Aarzel zeker ook niet om je abonnement te verlengen. We waren voorbereid op dit scenario en hebben kortingen ingevoerd.”

Ook KRC Genk overweegt zijn thuiswedstrijden zonder publiek te laten plaatsvinden.

Meest gelezen