Jules Robijns

Voor het eerst nakomelingen van de Europese bidsprinkhaan in Limburg

Op een heideterrein in Midden-Limburg zitten voor het eerst nakomelingen van de bidsprinkhaan. Vorig jaar werden de eerste exemplaren waargenomen en vandaag kan Natuur en Bos met zekerheid zeggen dat er nakomelingen zijn.

De bidsprinkhaan heeft zich voor het eerst voortgeplant in Midden-Limburg. Dat meldt Natuur en Bos. Het gaat om de Europese bidsprinkhaan die hier terechtgekomen zou zijn via passief meeliften met transport. Er zijn voorlopig 3 jonge bidsprinkhanen aangetroffen op het terrein.

Opmerkelijk paringsritueel

Door de klimaatopwarming wordt nu ook Vlaanderen voor de bidsprinkhaan een geschikte plek om te gedijen. In september 2019 werden de eerste bidsprinkhanen dan ook waargenomen op een heideterrein in Midden-Limburg.  Het opmerkelijke paringsritueel, waarin het vrouwtje het mannetje opeet, werd toen ook vastgesteld. Dat ritueel leverde dit jaar de eerste nakomelingen op. De jongen zouden ondertussen al enkele vervellingen doorgemaakt hebben en zijn nu zo'n 3 centimeter groot.

Bekijk hier foto's van de bidsprinkhaan op het heideterrein:

Jules Robijns
Jules Robijns
Jules Robijns

Meest gelezen