Nieuwe coronarichtlijnen hebben geen invloed op zomerbar in Tienen 

De zomerbar van het Oud College in Tienen is een groot succes. Met hun uitgebreide zomerprogramma trekt de bar veel volk want er is voor ieder wat wils. Het is helemaal coronaproof want iedereen kan er ver uit elkaar zitten en de maatregelen worden strikt nageleefd.

Jazz & Rock 'n Roll

De Zomerbar van het Oud College in de Broekstraat in Tienen is dankzij hun vele evenementen heel populair. Je kan er elke zaterdag langs voor jazz concerten op de speelplaats van de school. Op vrijdag kan je er op groot scherm een live concert van The Cure meepikken en op zondag is het de beurt aan AC/DC. “Op onze Facebookpagina kunnen de mensen alles terugvinden,” zegt Yves Vindevogel, die het zomerprogramma verzorgt. 

Geen verschil met de nieuwe maatregelen

Er worden verschillende maatregelen genomen om de zomerbar, waar een hondertal personen kunnen plaatsnemen, zo coronaproof mogelijk te houden. Dat de maatregelen door de regering zijn verstrengd maakt volgens Vindevogel weinig verschil: "Wij hadden nu al contactregistratie, dragen altijd een mondmasker en voorzien handgels. Wij vroegen al aan de mensen om een mondmasker aan te doen als ze zich verplaatsten. Nu moeten we dat gewoon verplichten."

De site blijft met zijn pop-ups nog tot 2021 beschikbaar. Er is sprake van er nog een wijnbar bij te laten komen. Er staan ook nog twee pop-ups leeg waarvoor ze nog kandidaten zoeken. 

Meest gelezen