AP2001

Medeoprichter van Fleetwood Mac Peter Green is overleden

De Britse gitarist Peter Green is op 73-jarige leeftijd overleden. Green is vooral bekend als medeoprichter van de groep Fleetwood Mac in 1967. Hij schreef de hitsingles "Albatross", "Oh well" en "The green Manalishi"'.  Drie jaar later stapte hij uit de groep.

De Britse gitarist Peter Green is op 73-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Green vormde in 1967 samen met drummer Mick Fleetwood de band Fleetwood Mac. Hij was een bepalende figuur voor de doorbraak van de band.

In 1968 schreef Peter Green de singles "Black magic woman" en het instrumentale "Albatross". "Black magic woman" werd later ook een wereldhit voor Santana. Green was ook de auteur van "Oh well" en "The green Manalishi". In 1970 stapte Green op  bij Fleetwood Mac omdat hij kampte met drugs- en psychische problemen.

Peter Green bracht nog verschillende soloalbums uit en had ook succes met zijn band Peter Green Splinter Group.

Beluister hier het nummer "Albatros":

Beluister hier de liveversie van "Black magic woman" met Peter Green:

Meest gelezen