Verdachte van brand in kathedraal Nantes bekent

De man die opnieuw was opgepakt voor de brand in de kathedraal van Nantes, heeft de feiten bekend. Hij geeft toe dat hij de drie brandhaarden heeft aangestoken. Volgens zijn advocaat heeft hij diepe spijt over zijn daden. 

De 39-jarige verdachte van de brand in de kathedraal van Nantes in Frankrijk, een Rwandese man die als vrijwilliger bij de parochie werkte en de avond voor de brand de kerk moest afsluiten, werd op zaterdag 18 juli opgepakt maar de dag nadien alweer vrijgelaten. Nadat hij gisteren opnieuw werd verhoord, heeft hij de feiten bekend. 

Hij zou hebben toegegeven dat hij de drie brandhaarden heeft aangestoken: twee in de kerkorgels en een in de elektriciteitskast van de kathedraal. Volgens zijn advocaat heeft de man intussen erg veel spijt van zijn daden. Wat zijn motieven waren is niet bekend. Hij riskeert een gevangenisstraf van 10 jaar. 

De brand in de kathedraal van Nantes gebeurde ongeveer een jaar na de brand in de Notre-Dame van Parijs. De brand kon relatief snel geblust worden, maar veroorzaakte wel veel schade, onder meer het orgel van de kathedraal uit 1621 werd verwoest, net als een groot glasraam uit de 16e eeuw en een schilderij uit de 19e eeuw.

Meest gelezen