radio 2

Fietsverhuur Limburg Fietsparadijs verspreid over heel Limburg: 17de fietsverhuurpunt geopend aan Schulens Meer

Je vindt ze vanaf nu al op 17 plekken in Limburg: de groene huurfietsen van Fietsparadijs Limburg. Het 17de verhuurpunt is afgelopen weekend officieel geopend aan het Schulens Meer. De afgelopen weken zijn er in heel Limburg erg veel fietsen verhuurd.

Fietsparadijs Limburg en de Intercommunale Schulens Meer hebben vandaag het 17de fietsverhuurpunt officieel geopend. Het Schulens Meer is het grootste kunstmatige binnenmeer van Vlaanderen en het ligt in Lummen en Herk-de-Stad. 

Er zijn nu fietsverhuurpunten verspreid over de hele provincie, zegt Bert Millar van Fietsparadijs Limburg.  Tijdens de lockdown lag de fietsverhuur stil en zo zijn er inkomsten misgelopen tijdens bv. het bloesemtoerisme. Maar sinds juni en zeker in juli gaat het bijzonder goed met de fietsverhuur in Limburg. Bert Millar: "We merken dat in juni en zeker nu in juli de fietsen die in verhuur staan bijna continu verhuurd zijn. "

Terwijl vorig seizoen nog geregeld fietsen niet verhuurd werden, merken we dat veel mensen in Limburg komen fietsen en onze fietsen zijn nu continu verhuurd.

 

Bij de intercommunale Schulensmeer leeft al langer het idee om er te starten met fietsverhuur en nu is het er dus ook van gekomen. Voorzitter Steven Vanmechelen: "Onze baliemedewerkers waren ons er al een tijdje op aan het wijzen dat er veel vraag was naar fietsverhuur. " Het fietspunt is vandaag officeel geopend, maar eigenlijk is het al bijna een maand open. "De fietsverhuur is een ongelooflijk succes", besluit Vanmechelen.  

De cafetaria In ’t Vloot is vanaf nu ook officieel erkend als fietscafé.

Meest gelezen