Videospeler inladen...

Britse toeristen uit Spanje verplicht in quarantaine: "Het voelt hier veiliger aan dan bij ons"

Veel gemengde reacties op een plotse beslissing van de Britse overheid. Sinds gisteren moeten alle Britten die naar Spanje zijn geweest veertien dagen in quarantaine bij terugkomst. Madrid verzekert van zijn kant dat de coronasituatie nochtans onder controle is.

Ongenoegen op de luchthaven van Madrid bij Britse toeristen die terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. De Britse overheid heeft gisteravond beslist dat toeristen uit Spanje verplicht twee weken in quarantaine moeten. De maatregel is onmiddellijk van kracht gegaan, een grote verrassing dus voor de Britten die net nu terugkeren. 

De maatregel komt er nadat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus weer dramatisch is gestegen in Spanje, met name in de noordelijke regio Catalonië. Voor de Britten geldt voortaan ook een negatief reisadvies voor heel Spanje, behalve de eilanden.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Reisorganisator TUI heeft ondertussen beslist om tijdelijk alle vakanties van Britten naar het Spaanse vasteland te annuleren. De maatregel geldt voorlopig tot 9 augustus. TUI vliegt wel nog naar de Spaanse eilanden. 

De Spaanse overheid is niet opgezet met de beslissing van het Verenigd Koninkrijk. Volgens hen is de coronasituatie in het land onder controle. De ziektehaarden zijn gekend en geïsoleerd, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Ons land heeft op dit moment enkel delen van Catalonië en Aragon als rode zone aangeduid. 

Meest gelezen