Videospeler inladen...

Onderzoek naar skater en naar politieagent in Roeselare, skater diende intussen klacht in

Het parket opent een opsporingsonderzoek naar een incident aan een skatepark in Roeselare gisteravond waarbij een agent een man die geen mondmasker droeg hard aanpakte. De man kreeg een klap in het gezicht en de agent gebruikte pepperspray. 

De man droeg geen mondmasker en er ontstond een conflict met een agent, toen die zijn identiteitskaart vroeg. In een filmpje op sociale media, is te zien hoe de agent hem een klap geeft en hem tegen de grond werkt. Enkele jongeren filmden hoe de agent pepperspray gebruikte tijdens de interventie.

"Er werd een pv opgemaakt en we zullen een opsporingsonderzoek starten naar de feiten", zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. "Er komt ook een intern tuchtonderzoek naar het gedrag van de agent."

"Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef om een objectief onderzoek in te stellen", reageert Kris Declercq (CD&V), burgemeester van Roeselare. "Ik zal dit nauw opvolgen. Ik wil iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Geweld en het niet respecteren van de regels is hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van corona zal enkel maar samen lukken."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen