radio 2

Strengere coronamaatregelen in Houthalen-Helchteren: mondmasker verplicht vanaf het moment dat je buiten komt

In Houthalen-Helchteren is het vanaf maandagochtend 8 uur verplicht om op elke publieke plaats een mondmasker te dragen. Houthalen-Helchteren is één van de Limburgse gemeenten die vorige week met een hoger aantal besmettingen geconfronteerd werd. In buurgemeenten Beringen en Heusden-Zolder liggen de cijfers nog hoger. 

Beringen, Heusden-Zolder en Houthalen Helchteren kozen  vorige week donderdag voor een gezamelijke aanpak, met naast de nationale maatregelen ook nog enkele extra maatregelen. Het ging dan om een samenscholingsverbod voor meer dan 10 personen. En er zouden geen afwijkingen worden toegestaan op het maximaal aantal bezoekers op evenementen.

Maar nu neemt Houthalen-Helchteren nog een extra beslissing: de gemeente breidt de mondmaskerplicht uit. Een mondmasker dragen is niet alleen verplicht op drukke plaatsen en in openbare gebouwen, maar op elke publieke plaats, dus vanaf het moment dat je de deur uit gaat. "Dat is een duidelijke regel", zegt burgemeester Alain Yzermans, "en zo beschermen we onze inwoners."

Uitzonderingen

Iedereen die ouder is dan 12 jaar moet dus een mondmasker dragen in Houthalen-Helchteren, vanaf het moment dat ie de deur uit gaat.  Op de fiets, bromfiets of in de auto is dat niet het geval.  Ook mensen die sporten of in natuurgebieden wandelen hoeven geen mondmasker te dragen.  

Meest gelezen