Appartement in Gent volledig uitgebrand

Vanmiddag vond er een ontploffing plaats in een appartement in de Voskenslaan in Gent. De ontploffing veroorzaakte een hevige brand met veel rookontwikkeling als gevolg. Twee bewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 12:00 vond er een ontploffing plaats in een appartement op de vijfde verdieping van een gebouw met zeven verdiepingen in de Voskenslaan. Hierdoor brak er vuur uit en ontstond er hevige rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Alle bewoners konden het gebouw op tijd verlaten. Een 104-jarige vrouw in een rolstoel moest door de brandweer geëvacueerd worden van op de vierde verdieping. Ze werd preventief naar het ziekenhuis overgebracht, net als een andere bewoner die rook had ingeademd. Ook de bewoners van een aanpalend appartementsgebouw moesten hun gebouw verlaten. En buurtbewoners moesten ramen en deuren dicht houden omdat de brand hevige rook veroorzaakte. 

Oorzaak niet bekend

"De schade in het appartement waar de brand onstond is groot", zegt Erwin Vandamme van de Gentse brandweer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De straat blijft voorlopig afgesloten en mogelijk moet ook het parket ingeschakeld worden om de oorzaak van de brand te onderzoeken. 

Meest gelezen