Brussel annuleert de Zuidkermis: "Hier gaan acties van komen"

De Zuidfoor in Brussel gaat niet door. "Door de evolutie van de epidemie hebben we deze moeilijke beslissing moeten nemen", schrijft Brussels burgemeester Close op Twitter. De foorkramers zijn erg boos. Ze vinden het niet eerlijk dat pretparken wel open mogen en de Zuidfoor niet. 

Normaal gezien zou de Zuidkermis in Brussel zaterdag opengaan. Maar door de nieuwe maatregelen van de veiligheidsraad, is het niet mogelijk om het evenement veilig te laten doorgaan, zegt Brussels burgemeester Philippe Close. 

Boze foorkramers

De foorkramers zijn allesbehalve blij met de beslissing. "We zijn teleurgesteld", zegt foorkramer William Severs. "Wat wij niet kunnen begrijpen is dat er elke zondag markt is in Anderlecht. En ook de pretparken blijven open. We begrijpen dat niet, dit is gewoon discriminatie. Wij kunnen perfect een coronaveilige kermis organiseren. Mensen dragen mondmaskers en het aantal bezoekers per attractie wordt beperkt." 

Dit is een regelrechte ramp. Er gaan faillissementen volgen.

Omdat de kermis normaal gezien zaterdag al zou beginnen, staan heel wat kermiskramen nu al opgesteld in Brussel. De foorkramers zitten vanavond samen en morgen is er overleg met de stad Brussel. "De burgemeester en de schepenen gaan ons morgen meer uitleg geven", zegt William Severs. "Maar het water staat ons tot aan de lippen. Het is al sinds november 2019 dat we geen kermissen meer doen. Ondertussen blijven de facturen wel binnenkomen. Er zullen faillissementen volgen, er gaan slachtoffers vallen. Dit is een regelrechte ramp. Hier gaan acties van komen, dat kunnen we niet tegenhouden."

Bekijk de reportage uit "Terzake" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen