Radio 2

Carl verkoopt Gentse Neuzen op de dijk van Koksijde: "Het zijn de enige neuzen die niet bedekt moeten zijn met een mondkapje"

Neuzenverkoper Carl Demeestere heeft deze zomer zijn vaste stek in Gent ingeruild voor de zeedijk van Koksijde. Hij heeft zijn kar met Gentse cuberdons opgesteld tegenover zijn nieuwe horecazaak "See and Sea". "Veel mensen vragen me verwonderd wat mijn kar hier staat te doen", zegt Carl.

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

Carl Demeestere raakte vooral bekend door de Gentse Neuzekesoorlog. Het conflict tussen de 2 verkopers van cuberdons sleepte een hele tijd aan. De kraampjes met kegelvormige, paarse snoepjes stonden naast elkaar op de Groentenmarkt in Gent. Dat zorgde voor spanningen, want beide handelaars beweerden dat ze de beste Neuzekes hadden.

Carl is deze zomer uitgeweken naar de kust. "Ik plaats mijn kar met cuberdons elke dag op de zeedijk van Koksijde, niet ver van het monument Ster der Zee in Sint-Idesbald. Daar heb ik de beach-brasserie "See and Sea" geopend. Maar dat betekent niet dat ik Gent definitief verlaat. Vanaf september sta ik terug in Gent met mijn kar."

"De Neuzenvent van Gent"

In september wordt ook het liedje en de bijbehorende videoclip "De Neuzenvent van Gent" gelanceerd. Daarin zingt Carl met Gentse artiesten over de cuberdons. Het liedje werd door de bekende muziekproducer Adriaan Van Landschoot geschreven.

Meest gelezen