Antwerp Hotel Association: "We hebben geen perspectief meer"

Het regent annulaties bij de Antwerpse hotels. De verstrengde coronamaatregelen in Antwerpen en vooral de berichten dat iedereen uit Antwerpen moet wegblijven, doet toeristen besluiten om hun verblijf in Antwerpen te annuleren. "Dat zorgt ervoor dat we nu naar een allesbehalve rooskleurige toekomst kijken", zegt Didier Boehlen van de Antwerpse hotelsector bij Radio 2 Antwerpen in Start Je Dag. "We hebben geen enkel perspectief."

De bezettingsgraad in de Antwerpse hotels is dramatisch volgens Didier Boehlen van de Antwerp Hotel Association. "De bijna afgelopen maand juli hadden we zo'n 35%, en dat was sowieso al te weinig", legt Boehlen uit. "Momenteel ziet het ernaar uit dat we amper nog 10% tot 15% bezetting zullen halen, en zo komen we opnieuw in de situatie zoals die was tijdens de lockdown."

Wij hadden gehoopt dat we deze zomer nog wat zouden kunnen werken, maar nu dat niet het geval is, hopen we op financiële steun om onze hotels uberhaupt te kunnen redden

Boehlen vraagt de overheid om belastingen voor de hotels kwijt te schelden, omdat veel hotels voor een tweede maal bijkomende kredieten zullen moeten gaan vragen bij hun bank. "Anders dreigen er faillissementen", besluit Didier Boehlen. "Ook de technische werkloosheid van ons personeel moet verlengd worden", vraagt Boehlen nog. "We willen absoluut vermijden dat we personeel moeten afdanken."

Meest gelezen