Foto: Wikipedia

Eigenares gastenverblijf in Geetbets: "We hebben zelf de politie gebeld toen ze onze waarschuwingen negeerden"

Afgelopen weekend legde de politie een feest stil in een gastenverblijf in Geetbets. Op het feest waren 21 personen aanwezig. "Wij hadden een verblijf verhuurd aan tien personen maar zij hebben zonder ons medeweten een feest georganiseerd," zegt eigenares Lies Jong.

Afgelopen weekend kreeg de politie rond één uur 's nachts klachten binnen rond lawaaioverlast. Die klachten kwamen van Lies Jong, eigenares van een gastenverblijf in Geetbets. Ze had haar verblijf verhuurd aan een groep van tien personen. Toen ze te horen kreeg dat er een feest aan de gang was, waarschuwde ze de huurders meerdere keren. Uiteindelijk belde ze zelf de politie. Alle aanwezigen kregen 250 euro boete.

Waarschuwingen genegeerd

"Wij zijn echt een plek die de rust, kalmte, persoonlijke groei en ontwikkeling voorop wil zetten. Dit feest was echt helemaal buiten onze wil. Mijn medewerkers hebben juist gehandeld door de politie te verwittigen aangezien de klant onze instructies niet wilde opvolgen", vertelt Jong.

Verantwoordelijkheid van de huurder

Jong hoopt dit soort voorvallen in de toekomst te vermijden, maar dat is niet makkelijk. "Ik hoop dat iedereen beseft dat de coronamaatregelen er met een reden zijn, net zoals onze eigen reglementen. Wij blijven goed in contact staan met onze klanten en proberen goed na te gaan wat zij juist komen doen. Als ze aangekomen zijn, proberen wij hen ook steeds te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid," besluit Jong.

Meest gelezen