Gemeenten en huisartsen Pallieterland werken samen om coronabroeihaarden op te sporen

Verschillende gemeenten die in de eerstelijnszone Pallieterland zitten, zullen samenwerken met huisartsen. Dat doen ze om te weten waar de coronabesmettingen en coronabroeihaarden zitten. Het gaat om Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst. 

Steeds meer gemeenten gaan samenwerken met de huisartsen om te weten waar de coronabesmettingen zitten. Ook enkele gemeenten die in de eerstelijnszone zitten, zullen dat doen. Het gaat om Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst.

Ik heb altijd aangedrongen bij huisartsen om zich niet te verschuilen achter hun beroepsgeheim. We zitten met een pandemie. Dit is ernstig

Johan De Ryck (N-VA), burgemeester van Ranst

Op die manier worden de burgemeesters voortaan rechtstreeks op de hoogte gebracht van de testresultaten door de huisartsen. “Zodra de huisartsenkring ons laat weten wie er besmet is, kunnen we iemand van onze sociale dienst ter plaatse sturen om te vragen waar hij of zij de besmetting kan opgelopen hebben”, zegt Johan De Ryck (N-VA), burgemeester van Ranst.

Snellere maatregelen

Met de nieuwe werkwijze zijn de burgemeesters sneller op de hoogte van waar er een eventuele coronabroeihaard is. “Ik heb altijd aangedrongen bij de huisartsen om zich niet te verschuilen achter hun beroepsgeheim. We zitten met een pandemie. Dit is ernstig. Hoe sneller we de informatie hebben, hoe sneller we maatregelen kunnen treffen.” De gegevens worden ook doorgespeeld aan het contacttracing center zodat zij ook de betrokken mensen kunnen opvolgen.

Meest gelezen