Johnny Bellefroid uit Herstappe knuffelt bomen: "Een spar moet je niet omhelzen, want dan hang je vol hars"

Boomknuffelen is bij ons wat raar om te doen. Maar in Japan schrijven dokters het voor om je tot rust te brengen. Johnny Bellefroid is ermee vertrouwd. Als hij een boom aanraakt, voelt hij de energie en dat geeft hem kracht om de dag door te komen.

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. Hun reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig?

"Eiken- en lindebomen zijn het fijnst om mee te communiceren", vertelt Johnny Bellefroid. Het klinkt wat vreemd maar volgens Johnny gaat je hart sneller slaan als je een boom onhelst. "Het vergt wat oefening om de sapstroom of de energie te voelen, maar iedereen kan het leren. Je moet alleen wat geduld hebben", zegt hij. 

Aan de twee lindebomen aan het kapelletje in het veld vertelt Johnny zijn verhalen en zijn zorgen. "Ze staan dicht bij mekaar en van op afstand lijkt het één boom. Maar als je erlangs staat, zie je duidelijk dat de rechtse de mannelijke en de linkse de vrouwelijke boom is. De rechtse boom is stoerder en de linkse is elegant", zegt Johnny. "Bomen zijn geduldig en ze kunnen zwijgen", lacht hij. Op de vraag of de bomen ook antwoorden, antwoordt hij: " Natuurlijk niet, maar in het ruisen van de blaadjes vind je je eigen antwoord wel."

Meest gelezen