©2020 Tang Ming Tung

Kempense huisartsen vragen om sneller naar de dokter te gaan: "Ga niet met coronasymptomen werken"

Huisartsen in de Kempen roepen op om op tijd naar de huisarts te bellen, zelfs bij milde symptomen. Ook in de huisartsenwachtposten in de Kempen wordt het drukker. "We merken dat heel wat mensen te lang rondlopen met een coronabesmetting", zegt arts Wim Schippers van huisartsenwachtpost Turnhout aan RTV.

In verschillende Kempense gemeenten zijn er meer coronabesmettingen. Er worden ook meer en meer testen gedaan, onder meer omdat het verplicht is voor vakantiegangers die terugkomen uit een rode of oranje zone. Huisartsen raden ook aan om Antwerpen te mijden en om ook met milde klachten naar de dokter te gaan. 

Coronavirus niet zelf te herkennen

Arts Wim Schippers wil de mensen aansporen om meteen naar de dokter te gaan als je symptomen vertoont van het coronavirus. "Het is niet de bedoeling om toch nog naar het werk te gaan of je kind te laten vertrekken op zomerkamp", klinkt het. "Mensen denken vaak dat wat zij voelen geen corona is, maar je kan het coronavirus niet zelf herkennen."

Bubbels kleiner dan 10

De huisartsen raden ook aan om contactbubbels te verkleinen en om Antwerpen te mijden. Daar is het besmettingsgevaar op dit moment vrij groot. Ze raden zelfs aan de contactbubbel te verkleinen naar minder dan 10 personen, ook al is dat niet verplicht. 

We kunnen een tweede golf vermijden, als we allemaal op tijd naar de dokter gaan

Wim Schippers

Volgens dokter Schippers kunnen de stijgende besmettingen nog tegengegaan worden. "Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en meteen naar de dokter gaat, kunnen we er samen nog iets aan veranderen. Maar dan moet iedereen daaraan meedoen", voegt Schippers toe.

Meest gelezen